Jdi na obsah Jdi na menu
 


MĚSÍC PROSINEC

V MATEŘSKÉ ŠKOLE

 
article preview

Poslední měsíc v roce naplněný jak jinak než chvilkami radosti, očekávání, vánočních překvapení a snů.

Co nemohlo chybět byl adventní kalendář, ve kterém byl první úkol nazdobit stromeček. Pověsit baňky, řetěz, světýlka a atmosféra doplněná znějícími koledami vdechla do třídy vánoční náladu. Den za dnem děti plnily úkoly, které ukrýval kalendář. Větvička třešně pomalinku pučí ve váze a nabízí chvilky k povídání a zamyšlení.

Krásnou tradicí, na kterou se děti těší, je Mikulášská nadílka. Děti tvořily anděly, skládaly čertí hlavy, tancovaly rohaté tanečky a těšily se na

den, kdy Mikuláš s čertem za dveřmi řetězem zachrastí. Dokonalé převlečení a maskování Sašky, Terezky, Darinky, a paní Květky (pšššššt) snad uspokojilo fantazii a představy každého dítěte. Odvážně přednášely básničky, zpívaly písničky a odměnou jim byl pytlík dobrot.

Pečení perníčků patří k tradici v naší školce. Žádné z dětí si nenechalo ujít možnost vybrat a vykrojit si perník.

Vyzkoušeli jsme si také vyrobit pečený čaj a to byla tedy náramná zábava. Tolik vůní a chutí. Poznat jablíčko, pomeranč a ananas děti lehce zvládly a vůně koření badyánu, skořice a hřebíčku byly zajímavým poznáním.

Vánoční náladu umocnila sněhová nadílka. Děti bobovaly, stavěly sněhuláky, koulovaly se. Smích a veselí se rozléhalo po celém svahu školní zahrady.

A opět nahlédnutí na bruslení  a pohybové dovádění v tělocvičně.

Vánoční nadílka od dětí pro ptáčky visí na školním dvorku na bříze.

Písničkou ,,Půjdem spolu do Betléma“ děti přivolaly Ježíška, který jim nadělil pod vánoční stromeček dárečky. Vůně prskavky a cinkání zvonku a hlavně zářivá očka dětí - není snad nic dojemnějšího :)

 

Milí rodiče, děti, přátelé

přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků, hodně zdraví a spoustu hezkých naplněných láskyplných chvilek v novém roce. Kolektiv MŠ

 
 


MATEŘSKÁ ŠKOLA

bez-nazvu.jpg


ZÁKLADNÍ ŠKOLA

/img/articles/920.jpg


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 9
Celkem: 670039
Měsíc: 12825
Den: 664